Under många år kunde jag inte förstå varför jag hade så svårt att meditera själv. "Det är väl bara att sätta sig ner och göra det!!" Men nu inser jag att vanlig meditation är bra för många, men för en person som bär på trauman, eller en HSP, så blir det överväldigande att sätta sig ner i ett tomrum. För oss passar somatisk meditation, dvs ett utforskande av kroppen, mycket bättre. Här kommer gobitar som jag noggrant letat fram under åren och som mina klienter brukar uppskatta. ONLY THE BEST WILL DO. Enjoy!
Den bästa övningen för att mjuka upp och utforska kroppen. Den är mer dynamisk än stretching, avslappnande och det närmaste självbehandling du kommer. Jag använder det själv som meditation utan stretch. PS Ursäkta dålig ljudkvalité!
Polyvagal theory har revolutionerat hur man hanterar och ser på trauma och är grundläggande i mitt arbete som terapeut. Här berättar Sukie Baxter varför stress påverkar vårt känsloliv och hur några enkla övningar som bara tar några minuter kan hjälpa dig att släppa på djup stress i kroppen.
En ren meditation, där du använder andningen för att nå de olika chakrana. Fantastisk meditation som skapar ett enormt lugn och närvaro, rekomenderas starkt för dig som är insatt i chakra-systemet. Om du aldrig gjort meditationen behöver du läsa instruktionerna här.
En hemövning där du kan själv lära dig att använda andningen för att släppa på trauman och utforska kroppen. Medan myofascial unwinding kräver att du upprätthåller en stretch vilket kan vara fysiskt jobbigt, använder den här övningen andningen som "motorn" för att röra sig igenom spänningar. Perfekt om du vill förbereda dig på en andningssession med mig eller om du känner att din andning har fastnat.
Wim Hof andning med min lärare från Bali, Alex Tsuk. Wim Hof andning används främst som en förberedelse för att ta kallbad eller öka prestationsförmågan. Observera att den här övningen inte är trauma-upplösande, utan att den snarare kan upplevas som stressande för en person med trauman. Men för dem som den passar kan den verkligen göra en skillnad för både det psykiska och fysiska välmåendet.