Behandlingar

Jag hittar en individuell behandling när du har ont i ryggen!

Mitt mål är att bearbeta gamla orsaker till värk för att du ska komma ur min behandling och må ännu bättre än du gjorde innan du blev drabbad!

Som manuell terapeut är mina händer mitt viktigaste verktyg för att kunna minska din smärta och få bort funktionshinder i kroppen. Jag behandlar exempelvis ont i höften, ont i ryggen och nacken, trauman, huvudvärk, kronisk ohälsa och mycket, mycket mer!

Jag arbetar även med viss örtterapi för att hjälpa till i tillfrisknandeprocessen.

Osteopati

Osteopati är en ödmjuk behandlingsform i det att den lär oss att lita på kroppen, och att vi som terapeuter bara är assistenter som ger verktyget för läkning till kroppen.

Som behandlingsform har den ett helhetstänkande — ofta behandlar vi inte bara det ställe som gör ont nu, utan också andra strukturer som påverkar.

Min grundutbildning till Osteopat gjorde jag 1999-2004 på Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg, European School of Osteopathy i England och Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm. Efter det har jag genomgått regelbundna vidareutbildningar.

Om du vill läsa mer om Osteopati, gå gärna till Svenska Osteopatförbundets hemsida.

PRRT

PRRT står för Primal Reflex Release Technique och denna teknik uppfanns 1998. Jag gick utbildningen 2011-2012 på Touch of Life Physical Therapy i Los Angeles och SuperSpine i San Diego, Kalifornien, USA. Jag är för närvarande den enda terapeuten i Sverige som är PRRT Advanced Practitioner.

När vi gör oss illa, så finns det speciellt två reflexer som reagerar inom millisekunder för att undvika skada. Dessa är Startle Reflex (eller chockreflexen) och Withdrawal Reflex (eller varationer på den). Många känner igen dessa reflexer. Exempelvis, Startle Reflex kan vara när du tappar hakan och tar ett djupt andetag. Withdrawal Reflex å andra sidan kan vara när du bränner dig på spisen och snabbt som blixten drar tillbaka handen. Dessa reflexer är till för att läka, men ibland finns de kvar i kroppen för länge och orsakar smärta i ryggen eller huvudvärk.

PRRT-tekniken använder muskel-reflexer för att behandla t ex ont i ryggen och ischias. Alla som har fått testa knä-reflexen vet att sammandragningen sker otroligt snabbt — lika snabbt uppnår terapeuten en smärtlindrande effekt.

Om du har gått till en naprapat eller kiropraktor och trots det inte fått hjälp, ge inte upp! Dessa fall är ofta dem som jag uppnått bäst resultat på!

Om du vill veta mer om PRRT, gå till theprrt.com.

Priser

Arvodet för ett behandlingstillfälle är 650kr. Observera att detta är ett fast pris, oavsett vilken typ av behandling det handlar om och hur lång tid den tar.

Mina utbildningar

Basmedicinsk utbildning
Axelsons Gymnastiska Institut — www.axelsons.se
Osteopati
Skandinaviska Osteopathögskolan — www.osteopathogskolan.se
European School of Osteopathy, England — www.eso.ac.uk
Fortlöpande vidareutbildning
Svenska Osteopatförbundet — www.osteopatforbundet.se
PRRT
PRRT utbildning i USA (basic, intermediate och advanced nivå) — www.theprrt.com
Osteopat Andreas Elf, D.O.
Andreas Elf, D.O.

Kontakta mig!

Adress
Skolgatan 18, 753 16  Uppsala
Telefon
070 – 770 47 43
E-post
info@osteopatandreaself.se

Öppettider

Jag jobbar alla onsdagar och fredagar samt vissa måndagar. Välkommen att boka en tid online här på Kaddio.
Alternativt kan du ringa och boka tid på telefon 070 – 770 47 43.

Samarbetspartners

Här finns jag!

Se nedan: Google interaktiv karta.

All information ovan är upphovsrättsskyddad.